Followers

Tuesday, February 16, 2010

usah bicara tentang jiwa

gila romantis title hari ini.. gosh!!
yaaaaa, bersambung kita ke ruangan kenali budak dalam gambar part2 :p

(tiga tahun lepas, semasa kenduri kawen mama.. tengkolok pau ex-walid punya)

tgk gambar.. diam berfikir..

ganaz x?? ganaz x??
sape buat hal, nanti zana pancung pakai pedang samurai!! haiyak~ zass!! zass!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

kawan2 kata zana ni tgk macam ganaz, perangai sengal, mulut bising, muka garang, nampak sombong, buat apa2 pon samseng je.. hmm.. zana pon rasa camtu jugak.. hidup mesti la ROWK!! apa2 pon slumber, nak buat2 chomel, macam xkene je ngan rupa xberapa nak comel ni..

+family zana mmg dari dulu didik zana jadi keras macam laki.. xde manja2.. atuk zana dulu nak cucu laki, tp yang kuar pompuan.. so, dia agak terkilan, tp xde la dia xpandang zana langsung.. sebab mama anak tunggal, zana la satu2nya cucu kesayangan dia.. kemana atuk pergi mesti dia bawak zana ikut sama.. sebab kempunan agaknya, dia slalu blikan baju budak lelaki bagi zana pakai..

see, hari raya zana pakai baju melayu woo!! siap sampin ngn kupiah lagi.. memang lelaki sejati ah :)

owh ya, sepanjang ingatan zana la.. rambut xpernah sempat panjang.. elok rambut boleh tarik masuk mulut je, zap!! kena potong.. (ade habit ske makan rambut dulu2) tapi lama2 bila suma orang da bleh terima kenyataan, zana pon mula la diberi pakaian budak pompuan.. baru la boleh berlagak comel!! HAHAHAHAHA :p

comel x? comel x? miahahahahaha~ buat muka innocent bleyh budak ni!! sekeh kang^-^

apa2 pon, cara nak didik anak2 zaman dulu2, rotan dan tali pinggang tu perkara biasa la kan? degil, melawan cakap mmg rotan chiom bontot!! budak skang ntah rotan tu pebende pon derang xtau agaknya.. tapi abah zana cara dia spesel sket.. lebih ganaz dan extreme!! bila dia naik darah, rotan tu dia kepak2 je sampai berkecai.. dia capai tali, heret zana yang tengah mengamuk tu, ikat kat pokok depan rumah!! teriak melolong la zana kat ctu.. dia xpeduli pon.. pastu dia blah masuk umah.. horror x?? haaaaa~

zana ni pon sampai xlarat nak nanges, mengamuk suma, malu kat jiran2/kawan2 pon ade, lama2 diam sendiri.. bila dah diam, nanti abah datang bukak a tali yang mengikat zana kat pokok tu.. mesti korang xpernah rasa pengalaman kne ikat kat pokok kan?? HAHAHAHAHA.. benda paling xbes bila time kne ikat tu, pakat ramai2 mai dok keliling pokok tgk zana nanges.. ape? nak kne ikat jugak ke?? cis!! xnak makan ubat plak kne ikat kat krusi, sendeng kerusi biar dia berdiri 2 kaki je, mulut zana kne sumbat ngn ubat.. apa lagi!! diri yang suka memberontak ni, menyembur2 ubat tu merata-rata.. piap!! rotan mari.. sadis gile~

kalah tournament taekwondo, nanges2, ngamuk2 kat umah.. tunggu kejap je, uniform taekwondo tu kne cincang ngan kapak!! kalah pertandingan mewarna, nanges2, ngamuk2.. kompem kaler pensel, buku2 pe suma2 kne bakar!! bermacam2 lagi la yang pelik2.. tapi xsampai la tahap kne dera.. hish.. fikir lebih2 plak korang ni~

papa hal, cara didikan abah tu buat zana jadi keras.. jadi survivor.. suma benda boleh/nak buat sendiri.. xputus asa.. berani.. xtakut.. xcepat mengaku kalah.. xnak kalah dengan lelaki.. nak menang je.. suma2 la.. zana plak lebih senang berkawan ngn lelaki kalau nak banding dgn perempuan.. apa2 orang kata pon, jadi xkesah.. xcepat terasa hati.. ntah la.. sebab tu ramai kata zana ganaz agaknya..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

hakikat sebenarnya, pemegang black belt taekwondo ni (nak enterframe jugak tu!!) muka ja nampak ganaz, perangai sengal.. tapi hati lembut, jiwa leleh.. aiyooooo~ malu cek nak ngaku!! hihi.. ye la, dah nama pon pompuan.. still ciri2 kewanitaan tu ade kan?

zana sebenarnya cepat menanges!! air mata senang sangat meleleh.. especially, bila time zana rasa down, rasa macam nasib diri ni bangang sangat.. time tu, cepat gila berair mata.. kadang2 benda simple pon nak nanges.. tapi masalah timbun2 macam sekarang, xrasa nak nanges pon.. rasa nak gelak kuat2.. rasa nak marah ade la.. susah la plak nak terang macam mana..

contoh, 1st year sampai nippon.. g bank.. makcik bank cakap jepun laju nak mati.. blur.. soh dia cakap omputih dia xreti.. time tu rasa diri sendiri bodoh dan bangang gila!! air mata mengalir kat bank tu jugak.. xmenyempat-nyempat balik asrama da nanges.. xmalu betul!!

contoh 2, 1st year kat nippon.. tetiba kne duduk depan skali dalam kelas.. budak seblah plak sombong.. bukan nak tego zana.. dah la zana alergic gila dok kat depan dalam klas, pastu rasa macam budak seblah dok mengata2.. sepanjang hari sambil blaja lam klas tu dok nenges je keje.. xde la teresak2.. cuma air mata mengalir xhenti2.. kesah apa sensei kat depan.. last2 dapat tukar dok blakang sebab sensei kesian keje dok nanges je lam klas.. bangang kan?

contoh 3, time family ade masalah.. zana sebagai anak sulung xdapat nak buat apa2.. di luar kemampuan diri.. benda xdiingini berlaku depan mata.. zana just boleh tgk dan lalui je.. rasa diri sendiri bangang dan xberguna.. menanges lagi :(

contoh 4, time putus chenta.. eyh, ni bukan suma orang pon nanges ke? normal lah kan?? hihi v(^-^)v

ade jugak yang cakap, zana ni sebenarnya manja.. terutamanya, pada yang tersayang.. ye ke? xpasan plak.. manja macam mana tu? myb sebab zana sayang dia, zana nak dia rasa special!! lain dari kawan biasa.. nak romantik2 aje.. gatai!! leleh la kau zana~ tu pon nak prasan ROWK!!

nak tau betul ke x, manja macam mana, mari la kita berchenta..

lalalalalala~

nah, chioman kasih sayang buat suma pembaca blog .. MMMUUAAX!! \(^0^)/
korang mmg bes sebab baca blog zana yang merapu-meraban ni..
zana ROCK tau!! yeeeeargh~

ps : baru2 ni je blaja pakai macam pompuan sket.. dah besar dah.. dah pandai rasa nak jadi pompuan cantik :p dulu seyes rasa nyesal jadi pompuan.. rasa macam nak buat pembedahan jadi laki pon ada.. (tobat!! tobat!!)
korang suke yang mana??

8 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

Rock!

ai shi teru lah!

^.^

dulu daku pun ganas, sampai sekarang pun ya lagi sebenarnya~ hahaha~

dan keganasan itu merebak sampai ke sekolah - bergelar cikgu~

Yata!
Pedulik hapa~
kih3~~

tujuhhariseminggu said...

takoot nye tgk pic 1st... tapi cute... :p

Anonymous said...

contoh 2 tu mcm best jerk.. nak wat cm tu gak le.. nangis sbb nk dok blakang... hape sensei ingt sume ryuugakusei dtg jepun skema2 nk dok dpn? adeh... haha

izhar said...

pergh.... naruhodo~~haha

marumaruchan said...

@zara : yeaaargh!!
pompuan mesti ganaz :p
kasik kecut skit laki nak kaco2..
ahahahaa

@7harisminggu : thanx!!
takut jugak ek? hihi

@anonymous : tu la pasal.. ingat ryugakusei suma nerd kowt.. g letak depan tgh2 skali.. angkat kepala trus timbul muka sensei..
uuurgh~

@izhar : ape yang naruhodo nye??

Sakinah said...

haha! ganaz dan comel ar.
auww~
menyerlah tul kecomelan masa kecik tu. walaupun cam laki sejati bila pakai baju melayu bersongkok dan berkopiah.
huhu
haha..

izhar said...

yela..pas tgk kisah silam ko baru aku paham npe ko brutal..sekian tima kaseh...

marumaruchan said...

@sakinah : time kasih~
kecik2 je la mampu mencomel-comel..
da besar berganaz-ganaz pulak :p

@izhar : owh~
brutal!! gilak a~
ahahahaha