Followers

Saturday, February 20, 2010

chikang!!

kita skip dulu japan tour part 2 tu eyh~

chikang? macam sedap nye bunyi die kan?? macam lai chi kang!! waaaaaa... mengidam lai chi kang plak dah.. mana nak carik celah bumi penduduk mata sepet ni? ais kacang pon xpenah nampak!! ais kepal ade la~

tapi chikang ni lain tau!! jom kite blaja sama2 "chikang" tu ape~


haaaaaaaaaaa~

geli-geli kan?? bahaya wooooooo~ ini la yang dikatakan UNBELIEVABLE JAPAN.. hidup di negara yang sex adalah sebahagian daripada hiburan benda camni boleh dikira perkara biasa.. biasa ke? hmmmmm.. xbiasa sangat la.. tapi macam yang diperkatakan dalam video tadi, gadis2 yang pernah di'chikan' lebih banyak daripada yang xpernah di'chikan'.. eyh, ni xboleh jadi!!

so, zana pon rajin2 tangan usha2 tenet pasal benda 'chikan' ni.. berdasarkan satu laman web ni, daripada survey yang derang buat, 53.6% gadis jepun pernah melalui pengalaman di'chikan'!! waaaaaaaah~ disebabkan benda 'chikan' ni dah jadi satu jenayah berleluasa, macam2 derang buat untuk membasmi jenayah 'chikan' ni.. (peeeeergh!! macam blog edisi siasat plak..)

okey, jom kita tgk bila 'chikan' ni slalu berlaku

(1) di pagi hari, time japan rush hour.. rush hour slalunya dalam kul 7-9 pagi(kalau xsalah).. sebab time ni suma orang kelam kabut nak g skolah, nak g keje.. berebut-rebut, berhimpit-himpit sebab nak sampai tepat pada masa!! so, kalau korang nak naik ketapi, dinasihatkan elak la naik time rush hour.. tapi kalau korang nak rasa macam mana ikan sardin kena sumbat dalam tin, boleh la try.. zana xhalang.. owh, rush hour ni plak slalunya kat bandar2 besar macam tokyo ke, osaka ke.. tapi xbermaksud kat bandar2 lain xde benda 'chikan' ni!!

rush hour kat area2 tokyo!!



(2) tempat dalam ketapi yang dekat dengan pintu masuk kluar.. ataupon, macam dalam video tu cakap, gerabak pertama dan gerabak terakhir keretapi..

(3) bila ade budak skolah rendah,menengah nerd/lemah.. (中高生)

(4) gadis yang duduk seat double tepi tingkap + tengah tdo sedap punya!! yang ni lagi senang a keja dia.. buat pengetahuan korang, orang jepun ni mmg hobi derang kot tdo dalam ketapi.. penat sangat agaknya.. pasal tdo lam ketapi pon boleh buat satu entry!! nanti aaa~

(5) orang dia suka/target tu tiap2 hari dia jumpa.. maksudnya, gadis tu tiap2 hari naik ketapi yang sama, masa pon sama.. senang a dia nak baget/stalk gadis tu~ tunggu dengan senyuman laknat syaiton nirrojim a!!

macam mana nak tau orang yang suka/berniat nak 'chikan' ni?

(1) dia mula dok xdiam.. mata merayau merata-rata.. nampak cam plek2 sket perangai/tingkah laku dia..

(2) dia stat test-test gadis tu.. cth, buat-buat tersentuh bontot gadis tu ke.. sebab dia nak tgk respon gadis tu..

(3) kalau gadis tu xde respon, dia pon akan beratur blakang atau berdiri berdekatan gadis tu.. konon2 beratur nak naik ketapi yang sama..

(4) bila dah naik ketapi, dia akan pilih/cuba berdiri dekat dengan gadis tu.. maklumla, ketapi plak penuh.. mana nak perasan sangat kan? paling derang syok, kalau gadis tu plak dok kat area2 yang seswai ngn keje derang.. naik tanduk lah!!

gadis yang macam mana idaman mereka?

(1) gadis yang suka jalan sorang2.. yang jalan ramai2 ngn kawan pompuan derang xske tau!! tambah pulak yang jalan berdua ngan pakwe.. tu mintak kne penumbuk namanya~

(2) gadis yang lemah, muka innocent habes, nampak macam nak tdoq ja muka.. gadis macam ni kompem jenis yang xmelawan.. jenis takut2.. senang kena buli.. elok sangat dah!!

(3) gadis yang baju dia super expose atau jarang.. kat jepun ni banyak je yang macam ni.. xleh buat apa dah..

(4) gadis yang dah kena raba, dia buat diam je.. dia sabar je.. tepis pon x, lari tempat lain pon x, apatah lagi menjerit!! bermaharajalelalah syaiton-syaiton demikian..

(5) gadis yang derang dah lama target.. gadis tu slalu naik ketapi yang sama, masa yang sama.. tiap2 hari derang akan kompem akan terjumpa.. mana derang leh tahan lama-lama..

(6) gadis yang ske naik ketapi sesak-sesak tu.. senang la dia nak buat keje.. orang sekeliling pon susah nak nampak keja keji dia.. gadis tu nak elak pon susah sebab dok berhimpit-himpit..

(7) gadis yang ske tdo dalam ketapi.. tambah plak yang dok seat double tepi tingkap.. nak pulak time malam.. time orang kurang dalam ketapi tu.. peluang besar!!

'chikan' ni macam mana sebenarnya?

lupa plak nak cakap terang-terang macam mana bentuk 'chikan' ni sebenarnya.. 'chikan' yang slalu slalu slalu slalu sangat berlaku ni, kes raba-meraba bontot gadis dalam ketapi/bas.. ade jugak yang cuba snap gambar dalam skirt gadis guna handfon.. ni la keburukan teknologi!! kalau suma orang pakai nokia 3310 kan senang.. xde yang gatal2 tangan nak snap pic bukan2.. owh ya, derang target bawah2 je, kalau raba-meraba yang atas tu, memang menempah maut la.. gila pa buat keja keji depan orang ramai terang-terangan!!

langkah-langkah keselamatan bagi si gadis

(1) jalan la dalam group!! bagi yang comel2, lawa2, howt2 tu eloknya elak la jalan sorang2.. kalau nak sorang2 jugak, drive je keta g mana2.. jangan bagi peluang!!

(2) pakai baju yang elok.. kalau nak pakai yang extreme, sila ikut petua no 1..

(3) elak daripada naik ketapi yang sesak2.. jangan jugak naik ketapi yang sama, masa yang sama, tiap-tiap hari.. kadang2 tu ubah la timing.. awal sket ke.. kan bagus!!

(4) sila buat muka garang/samseng!! biar pon korang ni penakut, belakon je~ yang penting korang selamat.. betul x? jalan2 tu usha sekeliling same, kalau nampak orang pelik2 tu jaohkan diri korang ok!!

(5) letih macam mana pon, jangan la tdo dalam ketapi.. sabar2 la tunggu sampai umah.. habih ngantuk tu, cuba la dengar lagu ke, baca buku ke, main2 nfon ke.. selain korang xterlepas stesen yang korang nak turun tu, korang jugak dijamin selamat!! (^-^)b

(6) sila beli 'crime buzzer'.. benda yang bila korang picit trus bunyi bising tu.. bunyi macam alarm polis pon ada tu.. banyak je jual kat tenet.. yang comel2 pon ade.. apa salahnya habiskan duit untuk keselamatan dirikan? agak2 kne 'chikan' tu, picit ke buzzer bagi bising.. xpon, gantung kat beg/leher bagi suma orang nampak.. takut la orang nak kacau.. kan kan kan?

(7) paling mudah bila da rasa kena raba tu, jerit je!! yang slalu zana tgk dalam tv, gadis yang kena raba tu, dia akan gengam tangan peraba tu, angkat naik atas, pastu jerit kuat2 "chikan desu!! chikan desu!".. kompem suma akan buat muka bengis kat si peraba tu.. sampai je stesen berikutnya, heret dia g balai dalam stesen tu.. anda adalah mangsa, jangan biar pompuan dibuli!!

(8) selain tu, korang boleh guna kemudahan yang disediakan oleh pihak stesen.. sebab banyak sangat kes 'chikan' ni, macam2 derang dah buat untuk gadis2 rasa lebih comfortable/slamat naik ketapi..

tempat boarding/naik ketapi wanita sahaja


gerabak keretapi khas untuk penumpang wanita sahaja

macam cakap dalam video tadi, keretapi wanita sahaja "sakura dori".. lepas kul 11 malam ade la ketapi ni.. lam ni nak tdoq guling2 pon xpa rasanya.. SELAMAT!!
(sila jangan buat perangai xsnonoh kat jepun.. nanti kena tangkap padan muka!!)

hukuman buat penjenayah 'chikan' bernafsu syaiton ni plak

denda xlebih dari 100000yen (rm3ribu++) + tahanan reman atau
penjara xlebih 6 bulan + denda xlebih dari 200000yen (rm6ribu++)

ikutkan hati zana, hukum sula ja orang gedik gatai tangan xtentu hala camtu!! macam xde keja lain je.. cd blue bersepah-sepah, majalah blue jual merata2, nak langgan awek pon senang, lagi nak kacau orang xbersalah.. sumpah BODO!! orang camni, elok keretapi nak lalu, tolak je dia bagi jatuh kat landasan, biar kena langgar sampai hancur xde kesan.. pueh hati chek!! huh~

buat yang rajin nak membaca sila tgk cni.. tapi ni dalam bahasa jepun je la.. sorry!!

ps : zana rasa ni la entry paling berguna zana pernah hasilkan.. bangga gila!! hahaha

buat zana yang lonely ske jalan sorang2 ni, kau tu nanti nak pindah dekat2 area tokyo, sila-sila cari bodyguard kacak+macho buat teman jalan2 ye.. xpon kau dok diam2 je kat umah.. senang cite!!

5 comments:

Ah Fatt said...

seronok plak aku baca
memang sana budaya seks diorang teruk giler

yg kes chikan tu ada jer kat sini tp tak seteruk sini ler.

patut belasah jer baru bawak pegi balai

marumaruchan said...

budaya seks kat cni adalah bebas..
zana rasa ah fatt sure suka dok cni!!
mesti banyak entry bleh buat lam satu hari..
ahahahha

yup!! chikan ade kat mana2.. tapi xsmua pihak amik serius rasanya..

izhar said...

soune..nk tmbh sket,x slh aku sumer hp kat jpun nie akn kuarkan bunyi 'snap' tym amik gamba,evn tym silent pon..mayb ntuk bg elak chikan amik gamba pompuan tanpa pompuan tu sedar?mayb...neway congratz 4 d entry..tabah ko kenkyu ek..harhar

marumaruchan said...

haah..
myb akan ade bunyi..
tapi time sesak2 orang ramai, bising suma, xsedar jugak rasanya.. sebab bunyi tu leh set jadi paling low kan?
hikhik..
saje ak sendiri pon nak tau jugak..
sharing is caring kan??
;p

ザ-sylver-shooter said...

vavavava...
nnti nk wat gak reference pasal topik leyh?