Followers

Wednesday, February 17, 2010

minah rempit jepun??

yang ni?
bukan!! bukan!!
yang ni comel habis d(^0^)b

yang ni ke??
haaaaa, hampir tepat.. tapi salah laaaa~

yang ni!! yang ni!!
betul la yang ni!! kaler2 pink gitu~

tapi nape xnampak macam rempit pon? motor pon xde!! siap kaler pink lagi~

saje je kasik gempak.. "ey, kamon la.. wa mana layan kaler2 pink DOWH!! keccooh a~" (cubaan meniru gaya nabila dalam filem 'bohsia jangan pilih jalan gelap') bising gila nabila dalam cita tu.. ntah pape plak zana tgk cite gaya bohsia.. rasa klaka pon ade.. minah rempit mmg bising macam tu ke??

sebenarnya, yang geng baju kaler pink tu bukan geng jambu tau!! tu geng 'gyaru'.. lebih senang faham, gaya yang derang bawakan tu dipanggil GYARU di nippon.. macam yang korang sedia tau, kat nippon kan banyak fesyen aneh2.. kira 'gyaru' ni salah satu fesyen aneh yang boom kat cni la!!

GYARU ade banyak jenis plak.. tapi yang paling senang nak knal yang macam dalam gambar tu.. kulit di tanned hitam habis.. dah lahir kulit putih merah2 gitu, dah hitam plak.. kita yang gelap ni, usaha la tempek fair n lovely kat muka nak bagi cerah.. donia!! donia!! tanned derang tu kadang2 xperlu g baring dalam mesin tanned tu pon.. just sapu benda macam losyen kat badan, dah siap tanned.. lepas mandi nanti putih la balik.. dah kate fesyen~

gyaru yang kulit gelap ni kira ranking paling bawah la dalam industri fesyen jepun.. sebab nak jadi gyaru sejati, korang MESTILAH xmandi seminggu, rambut blonde mengerbang2 kusut masai, bau busuk, pastu pakai baju kaler meriah2.. kalau rambut pon korang letak warna warni, lagi mantap ah!! gaya cakap pulak macam samseng2, ala2 mamai, bahasa pelik2, pastu keje bising je kat mana2..

gyaru ni boleh dikatakan dipandang serong jugak la.. mana xnya, dah la xmandi, busuk plak tu.. slalunya yang terjebak dalam fesyen gyaru ni, yang xberapa nak bijak la.. skolah xnak g, keja pon tamau.. senang cite, orang tua2 xkan pilih buat menantu la.. faham?? (xke sama je ngan minah rempit prangai derang?) dah la mekap pelik2, nak kata cantik tu xlangsung ah.. korang tgk rasa cantik ke??
kesimpulannya, gyaru = -ve image!! kasihan~

jom kita ikuti "gyaru tour".. sekumpulan budak yang nak rasa pengalaman/tahu macam mana menjadi gyaru sejati~



selekeh dan nampak belemoih kan?!! xpueh ati lagi?? boleh tgk cni (^-^)v

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

cubaan menjadi gyaru versi budak wangi!!

big n loose sweater(neff)+purple leggings(tutuanna)+100m loose socks(unbranded)+kitty chan sandals(hello kitty)

ps : extention rambut pon salah satu fesyen GYARU jugak.. merasa la 3 bulan zana kne panggil gyaru ngn budak2 skolah.. kulit dah mmg tanned semula jadi.. mandi pon malas.. baju meriah2.. perangai samseng2.. PAKEJ LENGKAP!! seb bek wangi :p

gyaru versi lelaki pon ade tau!! lebih kurang je laki ke pompuan pon.. dua2 busuk!! hehehe~

8 comments:

hans said...

hahahah
apa yg rempitnya?
cam hantu je aku tgok minah jepun nih
hahaha

nur khairunnisa mohd azuhar said...

haha tapi cam comel la
part busuk je xmau
jadilah gyaru wangi cam zana ea
;)

marumaruchan said...

@hans : prangai xsnonoh macam rempit kot.. xpon orang jepun xbrapa suka macam kita orang malaya xbrapa nakbekenan tgk mat/minah rempit..
mmgmacam hantu!! tu pon derang panggil fesyen..
aneh kan??

@nisa : ni fesyen berani mati.. eyh, berani busuk kowt :p

dartdadada said...

tak gyaru pon!haha usaha lebih lagi ok.:p

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

zana sayang gyaru ke?

idak le kan?

Nik Shazwan said...

zana tk pyh buat ape2 pun dah gyaru dahhh kikiki

izhar said...

sokka2...xtau plak gyaru ader insho cmtu..thanx sensei~btw tym nek beetle aritu cam ader satu bau..bkan ko kot kan... :ppp 冗談であります!(bunpo bersepah)

marumaruchan said...

@kak dart : myb zana xcukup busuk kot.. ahahaha~

@zara : mane ade gyaru.. xsanggup conteng muka macam tu.. huduh eyh~

@nik : hamboi2!! t zana g tokyo pakai gyaru oke!!

@izhar : same2~
ko jangan buat cite kat cni weyh~
ak wangi gila kot!!
ko terpijak taik kucing ko kot~
hihi^-^