Followers

Saturday, February 27, 2010

makan besar punya~

weekend lepas, doctor bee dah sebok2 call sok amik dia dari workshop.. (nak pau duit zana la tu sebenarnya) katanya bee dah ok.. ok pon x ok sangat la tapi.. kebetulan plak cuti 3hari+research pon cuti jugak, zana decide nak jalan2 cari makan.. dah laaaaaaaama xmakan makanan sedap banyak2 tau!! sejak2 kena jadi tahanan kat lab ni, bukan stakat makan kat luar, makan pon x kadang2 tu.. hish~

okla, difendekkan crita.. zana bersama 5 orang budak hitam g la makan lunch buffet kat kedai ni.. hmmm.. harga boleh tahan la.. even banyak benda yang xleh makan, agak kembung jugak la perut kuar dari restoran ni slalunya..


harga ikut kepala.. satu kepala 1500++yen (rm50++).. tapi bila kat jepun ni xleh la pk camtu.. nanti suma pon nampak mahal.. so, sila letak titik lepas dua angka dari belakang.. kira macam rm15 sorang la jadinya.. kalau nak jimat, datang la makan xyah bawak kepala.. hahahaha~ (oke xlawak pon)

kat cni boleh makan puas2 dalam masa 90min.. tapi pas 90min tu xde la dia halau kuar pakai penyapu.. korang kne ikut manner la kan.. dah cukup 90min tu boleh la angkat kaki even korang xpuas lagi makan atau perut dah macam ular sawa baham lembu korban sampai nak gerak pon malas..

xtau nak cakap kdai ni berkonsepkan ape.. sebabnya segala jenis makanan pon ada.. pasta, pizza, udon, sushi, nasi goreng, roti, kek, ais krim.. kadang2 tu ade la chinese food, korean food ke.. ikut mood tukang masak dia kot.. xkesah la apa pon, yang penting zana menelempiaskan nafsu makan zana disini!! harharhar..

plate no1
plate no2
plate no3
plate no4
plate no5
plate no6

owh!! ikutkan hati nak makan makan makan makan lagi.. tapi teeeeeeet, masa dah cukup!! alaaaaaaaaaaaa.. tapau boleh? ahahahaha

harga dinner buffet lagi mahal dari lunch buffet.. sebab dia mahal, maka lebih banyak makanan akan dihidangkan.. kalau nak makan sushi kne amik dinner buffet la.. so, sila guna cheating skill dibawah :

lunch hour = 12 - 5 pm / dinner hour = 5 - 9pm

sila daftar masuk makan pukul 4-430pm.. kau boleh makan banyak macam dinner tapi bayar murah macam lunch!! bijak kan? :p

bijak x bijak pon, sebelum tu dah kne pau kaw-kaw punya dengan hencik bee.. kurang asam btul.. dapat makan buffet pon hati xtenang hari tu..

selamat pulang hencik bee!! korekara mo yoroshiku ne~
sailor jacket(unbranded)+blue dress(forever21)+white skinny jeans(uniclo)+yellow heels(unbranded)+blue necklace+blue umbrella ela ela ey ey(harajuku)

I'm so blue~

ps : dah 3 bulan mengidam nak makan kashmir!!

6 comments:

Syafiq Kadiran said...

sonok nyer!!!!
nak g jepon gak...
nak jumpe horikita maki

izhar said...

kashmir mlm ni jom! ;p

Ah Fatt said...

pelik lak makan buffet pakai jam. maybe org jepun jenis nak cepat kan... tak ler duduk lama2

lawa encik bee ko

aiko kato said...

zana...looking at ur blog yg show me all the foods make me hungry!!!huu~nak pi jepun!!

LORD ZARA 札拉 said...

aigoo sayang!

hehehe~

bestnya!

yg plate last paling tempting!

sushi king kat Malaysia tak halal, dan daku udah mau gila nak cari sushi kat area ni~ grrrr~~

marumaruchan said...

@syafiq : meh le cni!! t kite g cari dia kat tokyo sama2.. :p

@izhar : kashmir pas hapyo la~

@ah fatt : tu la pasal.. tapi orang jepun mmg xmakan lama2 pon.. xsampai 90 minit pon dah blah.. rugi-rugi..
hencik bee cakap time kasih :p

@aiko kato : zana sendiri tgk gambar ni pon terliur jugak.. eyh cepat kompol duit.. taun ni air asia dah nak sampai jepun dah!!

@zara : zara kne makan sushi kat cni baru betul2 kaw!! eyh, sushi king xhalal ek? tapi kalau nak banding sushi kat cni 10x ganda sedap dari sushi king tau!!