Followers

Monday, February 22, 2010

tidoq..tidoq..tidoq

cuba tgk video ni
xpayah pakai sexy2 pon kena jugak~

ape tu? boleh tgk kat post ni

tu la akibatnya kalau tdo dalam train.. kan da cakap dah ritu.. xnak dgr jugak.. tapi kan rata-rata orang nippon ni memang hobi dia tdo merata-rata agaknya.. bila jadi benda pelik-pelik mula la bising.. sapa soh kau tdo bersepah-sepah?




hmmm.. pemandangan macam ni kira biasa la.. rasanya kat mana-mana negara pon ada jugak.. tapi kat malaya xde la teruk macam ni kan? zana masa 1st year kat cni, memang heran gila tgk situasi camni.. derang bukan kesah orang kat sebelah tu kenal ke x, busuk ke wangi ke.. ade la beberapa kali kena lentok kat bahu zana ni.. kalau hensem macam takuya kimura layan la jugak, ni ntah mana-mana pakcik tua, mula la geli2, rimas suma ada..

kalau time tdo tu rupa comel je, xde bunyi2 memang xkesah la.. tdo lah kau sampai esok pagi pon zana xkesah.. kalau rupa macam ni kat sebelah korang, siap berdengkur kuat plak tu, mulut tu plak busuk bau arak.. peeergh.. boleh muntah jugak weyh!!



yang macam ni kira biasa lagi la.. boleh terima akal lagi.. maybe derang penat bekerja sehari-hari kan.. tapi kalau yang macam ni penat bekerja ke, mabuk sebenarnya?



kalau jumpa orang-orang macam ni, jangan la buat baek hati p dok kejut bangun plak.. kang xpasal2 kena lempang.. biarkan je la.. nanti bila dah sampai stesen last, ade la cheif stesen ketapi tu datang kejut soh balik.. kalau nak snap gambar xpe, tapi cover2 a.. kat jepun ni xleh suka-suka hati amik gambar orang tau!!


walaupon papan tanda macam ni dah wujud, apa derang kesah?

kalau korang usha betul-betul la kan.. yang bersepah-sepah tdo ni, suma baju smart-smart!! ber'coat' ber'blazer' suma.. kat malaya nak jumpa orang pakai blazer dalam train mana nak ade.. kalau pakai blazer mesti kne naik BMW, siap ade driver lagi.. pakai blazer kira habis hebat!! tapi kat nippon asal pakai blazer, baju kemas suma, tapi macam homeless je?



etika berpakaian kemas kat nippon memang tahap tinggi.. sedap je mata memandang.. kalau nama pekerja, mesti/wajib lah memakai 'suit' pegi kerja.. kira kalau pagi-pagi tu, suma orang baju same je.. suit hitam lengkap, kemeja putih bertali leher, kasut kulit hitam berkilat, beg jinjit hitam.. kalau tengok ngn mata kepala sendiri seyes rasa kagum.. 'suit' kira pakaian wajib yang suma orang ada.. bayangkan la, zana yang still bersekolah ni pon nak buat presentation wajib ber'suit' lengkap.. apatah lagi nak pegi kerja kan? (nanti buat entry pasal suit plak la)

berbalik pada tajuk utama.. macam yang korang sedia maklum, orang nippon ni gila bekerja.. bagi derang, kerja tu lebih penting daripada family.. seyes!! mana xnya, pegi pagi buta, balik malam suma dah tdo.. kerja macam nak mati.. sebab tu ramai yang xkawen.. menyusahkan/megganggu kerja derang je.. kalau yang kawen tu, wife dia wajib jadi surirumah.. urus hal-hal rumah, sebab si husband memang xkan amik tau pon.. dia sebok bekerja..



bila kerja macam nak gila, mula la stress.. bila stress mula nak mabuk-mabuk, konon release tension la.. pastu jalan balik umah pon dah xtau la jadinya.. bagi yang xberkeluarga plak, kadang-kadang umah pon xde sebenarnya.. derang hidup tdo merata-rata.. keja dari pagi sampai tgh-tgh malam, g makan-makan, cari port strategik, baring aaaa.. sok pagi bangun, g convenience store, cuci-cuci muka, gosok gigi, dah siap!! mudah gila hidup.. kalau rasa badan dah busuk sangat, g je la mandi kat bilik mandi awam.. buat pe bazir duit sewa rumah kan?



kadang-kadang kesian jugak tengok kehidupan derang ni.. macam xde arah tujuan.. mengejar hal dunia je.. tu la hidup orang xberagama.. xfikir dah tempat derang tdo tu bersih ke x.. kalau korang la kan, lalu ke korang nak baring kat tempat2 macam tu? zana nak masuk public toilet pon fikir banyak kali nak duduk kat toilet duduk tu..



negara maju pon banyak masalah jugak kan? sape kate negara maju elok belaka.. owh ya, orang tdo merat-rata ni banyak kat area-area tokyo.. kat toyama jarang/susah jugak la nak jumpa.. kalau jumpa pon, dia pengsan sebab mabuk.. bila banyak-banyak orang tdo merata-rata macam ni, mestila saket mata pandangkan? kate tokyo, bandar metropolitan!! tapi kotor, xterurus, jatuh la martabat negara maju berteknologi tinggi ni..



jangan tak tau, ade jugak yang malu-malu tdo kat tgh jalan, boleh la tdo kat MCD ke KFC ke.. dah la selesa sket, tertutup, free plak tu.. rasa lapaq, g kaunter oder je.. tapi bila dah ramai sangat, bankrap la kan!! (rasanya budak melayu pon buat jugak prangai camni.. hihi) wujud la cybercafe yang tawar kan kemudahan bermalam.. (pasal cybercafe pon boleh buat entry jugak!!) tdo kat cybercafe elok la sket.. bersih, murah kalau nak banding ngn hotel.. zana pon kalau terdesak, layan cybercafe je..



penat la plak tulis panjang-panjang.. ngantuk nak tidoq jugak lah.. tapi zana tidoq kat bilik la.. siap ade katil empuk lagi tau!! hihi :p

8 comments:

ErNuthyia said...

ok... p tidoq... jgn dok lena merata tmpt mcm org2 yg dlm gambaq tu suma... hehehhe... nity nite...

Nik Shazwan said...

aritu kan, naik ketapi, ada la sorg mamat mabuk ni.
dia berdiri pegang alat pemegang tu sambil tdoq. haa..
lpeh tu, tiba2 aja tangan dia membuka zip seluarnya.
terkluaq la sang burung nya disitu.

alala comeynyee citt citt citt..
(abaikan)

lpas tu, ssshhh!!!
tuddiaa.. kencing bagai paip pecah.
ada la seminit kot dia kencing. lama gila.
ingat nak amik gambar tapi nnt org lain kata pervert plak kih2

lpeh tu sang burung tu berehat la kat situ menghirup udara segar dalam 30 minit mcm tu. saaaampai stesen terakhir.

abes cerita.
aih.
macam blog plak panjangnye comment ni

~yellowish is not reddish~ said...

alahai kelakarnya n xsangka
:D

dartdadada said...

mabuk punya pasai.

aiko kato said...

ada ka sampai lagu ni zana??ishh2....

ummi nasir said...

suka zana buat cita pasal nihonn..best..i plak rasa seronok baca...ganbateeee nipppon!!! haha

marumaruchan said...

@erny : ye sayang.. zana tdo atas katil empuk2 ade ekon lagi tau!! yaaaauw~

@nik : xpe, komen macam tulis blog pon oke je.. tapi komen nik smart a.. siap ae cite lagi.. hihi

@yellow : mmg kelakar, tapi agak menakutkan jugak sebenarnya..

@kak dart : mabuk2 ni jalan sorang2 pon boleh jatuh bedebuk!! ritu zana ingatkan pakcik tua tu kena hard attack ke hapa, sbb tgh2 hujan dok pegang payung jalan2 tetiba jatuh.. elok nak g tolong, ade sempai halang.. seb baik~

@aiko kato : yang macam ni banyak!! yag lebih dari ni pon ada~

@kak ummi : yes!! gambatte nippon~

ザ-sylver-shooter said...

okla tido dlm densha..kt tmn,..
Gusto kt seblah rumah ni, 24/7 couple org tua, dah wat cm umah sendrik,order drink-bar jerk..