Followers

Wednesday, May 27, 2009

acai berry pills..

percaya atau tidak? ni bukan cobaan, ini betul2... huahuahua... tp ni bukan kempen acai berry pills yang dok semak2 buzz ym tu... ni kisah abah zana yang da turun berat badan... dgn bangganya abah send gambar ni kat email zana... "gambar terbaru abah"

abah zana dulu berat dia 108kg.... tp skarang da tinggal 86 kg!! power x? huahuahua... abah x ambil ape2 pill pon dalam cubaan abah nak loose weight tu... abah just kurangkan makan nasi n makan makanan berkhasiat... + pakai mesin gegar2 perut tu... (abah mintak zana blikan mesin tu untuk hadiah dari jepun time balik cuti summer dulu)...

ingatkn abah main2 je cita2 nak kurus tu!! rupa2 nya abah nak buktikan kat anak dia, yang abah da boleh pakai yukata yang zana blikan time zana balik cuti nanti... nanti boleh kte tangkap gambar sama2 pakai yukata!! yey~

sebenarnya, abah ade masalah kesihatan yang membuatkan abah terpaksa diet untuk lebih sihat... b4 zana fly datang jepun ni, tetiba abah kne masuk spital sbb abah sakit dada... rupa2nya saluran jantung abah tersumbat... nasib baik abah prasan awal... alhamdulillah... saluran jantung abah tersumbat dgn lemak... so, kne masukkan bende cam belon untuk bantu saluran tu kembang... jadi abah kne diet la... ingat kan abah hangat2 taik ayam je... hehe...

tp zana riso... abah da berusia still keja berat... astu loose weight banyak sangat lak tu... zana riso badan abah xdapat tampung keja2 berat abah... tp abah cakap abah ok je... zana pon harap cam tu... zana slalu doa abah sihat... gambatte abah!! nanti zana balik msia da xknal abah da a camni... hish~

=

=
abah, heikal, damia

first time web cam ngn family... maklum la b4 ni xde pc lam bilik... penuh kamera tu derang berebut nak masuk... huahuahua... rindu~


my lil bro n my lil sis... comel sangat2!!! heikal xabih2 nak tayang koleksi BEN 10 dia... lawok!! naseb baik damia xpandai nak minat ape2 lagi, so dia tayang gigi je la... hahaha...

Tuesday, May 26, 2009

buat aku tersenyum

masuk arini cukup la seminggu lepas interview n membawa maksud ade lg 8 hari to go untuk tunggu kuarnya rezult... uwaaa~
dalam pemantauan slama 2 ari persekolahan ni, zana nampak nya da kembali ke bentuk asal, yakni mula menggila dalam klas... xde muka2 sedih lagi... xde tdo2 lam klas... xde dok senyap2 lg... huahuahua...
knape?

------->
dapat makan fruits pafe kat satu family restoran time ujung minggu aritu... 1st time tau ade kdai pafe yang best cam ni... rugi2, da dekat 3 taun dok toyama xpenah prasan wujudnya kdai best ni... sedap gile!!! ade banyak lagi pilihan, so siap2 la duit ujung minggu... zana nak jalan2 cari pafe... hehehe...


------>Text Color


http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=80668562433&oid=31572234325
sape bijak sure jumpa zana yang mana satu!! huahuahua... malu pon ada gak... cam tu la zana, dari dulu smp skang xpenah brubah... appearence je kot brubah... ops!
tp seyesly, video ni wat zana tersenyum + bertakung air mata... rindu ngan kawan2 SAINA...
jeles dok dengaq ampa suma dok cakap kedah pekat nak mampoih... zana nak campoq pon x gheti... da terteinggal kat ceruk nun nu!!
nak balik jumpa korang!!! jom2 reunion bulan 8...

ps: next target -> pafe yang berharga 3000 yen!! makan sorang xmampu abes... sape nak kongsi? angkat tangan!! ex-saina 04, mana lagi video? ampa dok simpan wat pa~

Sunday, May 24, 2009

ops!!

zana baru pas usha2 blog kawan2... n zana found dis in aki's blog...
Get to know yourself better

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education:
You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:
You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:
You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

seyesly... terkejut gile... like almost true smua yang dia cakap... jangan percaya zana (tahyul).... ahaha... but, it is stated there... get to know yourself better... nak try?
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx

i've been tagged by AIN

huahuahua... bangun2 pagi (pagi hape da tghari pon!!) kne tembak ngan ain... tp xpe kne tembak ngn orang yang dah kompem masuk dai ni, orang kate dapat berkat sket... hihi... mari menjawab soklan tag sambil makan nasik lauk kari kambeng yang zana tapau bawak balik tgh ari smalam... uuuu... macam makan nasik kenduri rasa... kepak kepak kebom kebom...

A. Snap the picture of your collection perfume and tell other people about your perfume.(including brand,price,where and when you bought it)


Brand: "incanto heaven" salvatore ferragamo (Italy)
Volume: 30ml
Price: tak dapat dikenal pasti, tp termasuk dalam karungan beg 'fukubukuro' yg bernilai 5000yen (rm175)
Where: AEON takaoka, toyama
When: jan 2009
Story: tak tahan tgk fukubukuro perfume yang murah!! bau pon sodap~


Brand: "eclat d'arpege" lanvin (Paris)
Volume: 30ml
Price + Where + When: tak dapat dikenal pasti
Story: ila bagi 4 my besday Oktober 2008!! thanx ila... sayang sangat nak pakai, so still lam bungkusan lagi... ni bukak sbb nak snap pic je... jap g balut balik... bau camne pon tatau... tp zana tau taste ila untk perfume sgt tggi... klu x, xkan madan n isam slalu cakap ila wangi... hihi


Brand: "212 splash" carolina herrera (New York)
Volume: 60ml
Price: 8400yen (rm294), tp termasuk dalam karungan beg 'fukubukuro' yg bernilai 5000yen (rm175)
Where: AEON takaoka, toyama
When: jan 2009
Story: tak tahan tgk fukubukuro perfume yang murah!! tatau plak perfume ni ade lam karungan tu... hihi... ect, tak bukak lgi pon, so tatau bau sodap ke x...




Brand: christina PC (france)

Volume: 50ml
Price: tak dapat dikenal pasti, tp termasuk dalam karungan beg 'fukubukuro' yg bernilai 5000yen (rm175)
Where: AEON takaoka, toyama
When: jan 2009
Story: tak tahan tgk fukubukuro perfume yang murah!! xbukak agi... bau tatau...


Brand: if only.... etxim... (france)
Volume: 50ml... 100ml
Price + Where + When: tak dapat dikenal pasti
Story: dapat dari kawan jepon... zana ske bau2 derang, tp xske plak klu zana yang pakai...

Brand: "envy me" gucci (France)... Tommy girl...
Volume: 3ml... 8ml...
Price: tak dapat dikenal pasti... rm10...

Where: tokyo... klcc...
When: 2007... 2006...
Story: isam bagi sbb dia cakap dia ske bau perfume ni (xpenah pakai lagi)... zana bli 2 botol, utk mama n zana... smpena mother's day... konon anak branak nak bau sama la...


B. Now tag a few of your friends (according numbers of your perfume)

kak dib... bet... zoi... mimi... ecah... yaya...

yeah!! tembak2... macam men counter strike.... huahuahua...


ps : zana jenis tak pandai pakai perfume mahal2... so b4 dis, zana slalu pau abah zana nye perfume "polo sport"... tu pon yang ciplak... + zana ske pakai perfume lelaki... sbb zana ske bau dia yang macho... hehe//... ni adalah pertama kali dalam sejarah idup zana bli perfume sendiri... da bli sayang lak nak pakai... 4 me, wat pe bazir duit banyak2 nak bli perfume... sbb skali spray kat baju, da ilang... xnampak pon... ye ye ade bau wangi... tp pastu ilang gak... xprasan pon... nway, zana xrasa zana ade probs bau badan yang truk... so, mari membeli perfume dan simpan... ahahaha... ade bekenan satu perfume... "hug me" tp xterbli lagi... sbb time terjatuh ati kat perfume tu takde duit... huahuahua... so kawan2, sory la klu perfume yang korang bg zana tak pakai2 lg... zana sayang sangat nak pakai... nanti klu pakai abih la plak... da xde lg... sob..sob..

Friday, May 22, 2009

悔しいです!!

uwahahaha.... 12 ari to go~
mesti sume org cakap ape la zana ni... lex2 sude... tak boleh dowh!! maji (seyesly)

nway congrats to nina, ain n sharil sbb dah berjaya masuk tokushima university... jeles gle~ tak yah pk2 banyak lg... pk nak grad je skang... raya hindu le derang skang... ahahaha...

arini zana cube nak hapy... bgun pg senyum, mandi senyum, buat roti bakar senyum, keringkan rmbut pon senyum... tp, adula... dari awal pg da macam2 jd... my only one maquillage compact power bekecai kat lantai, roti bakar letak gula jatuh cium lantai... mane mood x down balik... hisy~ kne kemas semak2 tu = g lambat skolah... masuk kls muka xbes... astu ade member klas cakap kuat2... "shazana, genki dase yo!!" (shazana bersemangatlah) zana senyum kambeng je... abih satu klas gelak... takpe la...

waktu klas pon monyot jer, rasa nak tdo la, macam2... kne plak ngn sensei... "shazana, okiro" (shazana, bangun jgn tdo) smbl senyum simpul... sensei tau zana bukan kaki tdo... sbb tu dia main2... pastulak g taiiku (p.j.k)... horita cakap, "kao iro warui daze!! itsumo koiufuna kao yattara, ano hito no kao ni naccyau yo!!" (muka xsehat smaca je!! klu camni je muka, nanti jadi cam muka orang tu!!) ak gelak... bijak jugak budak klas zana nak amik ati zana ye... touching gle~

da nama taiiku (pjk) kompem2 zana main badminton... tak kesah a zana patah tangan ke, terseliuh kaki ke, demam ke, xmakan sminggu ke... bab main badminton xleh lepas... lupa la kejap sakit mental tu... tp still efek my play... abih la satu klas prasan yg zana tgh down... so, derang wat macam2 nak bagi zana up balik... tak sangka orang jepun camni lak... touching la lagi~

time sotsuken (research) pon, kawan2 satu group borak2 ngn zana... derang cakap soh pk positif astu wat lawak2 sket, aja mende2 lucah sket... nak kasik zana gelak... sbb derang tak ske tgk zana down... tak macam zana langsung kata derang... "ima wa, itsumo no shazana janai yo... omoshikunai!!" (ni x macam shazana yang slalu, tak bes!!) ye ye... da cuba... ble cuba terlalu banyak = saket pale... adula saket pale lak skang... tanning sensei(cikgu klas) pon cakap, "shazana, kuyo kuyo shinaide... itsumo douri no akarui egao de ii jyan?" (shazana, jangan dok down sgt... happy cam slalu kan bes?) touching lg~

b4 balik borak2 ngn tannin sensei wat mata zana berair... tringat kat abah... sbb slalu klu zana nak cite pape, zana cite kat abah... astu abah bawak g makan sdp2 nak bg zana hapy... abih takkan kat cni nak soh tannin sensei bawak g makan lak... humm... dia nasihat, borak2, gelak2, wat zana rasa ok sket... balik klas nak kemas barang, tgk dak2 klas ade la lam 6-7 org dok kat meja zana ngah senyap sunyi... gaye cam baru pas borak... ape korang kutuk zana ek? tetibe derang tanya, "shazana genki? shinpai shinaiyo... zettai ukaru kara.." (shazana ok? jangan riso la, kompem2 lepasnye...) touching x ke 4... rupenya tgh borak pasal kepelikan zana kat klas... derang agak riso la katanya... lalu, zana pulang berjalan dengan senyuman n air mata...

thanx kawan2... tatau la asal down plek cam orang mati anak 1st je ni... ntah pape... zana rehat dulu jap... minggu depan g klas ok balik a tu... boleh da nak gelak kuat2, buli2, pau2 makanan, buat lawak bodo ngan korang sume... kawan2 yang lain pon, thanx bagi smangat... bak kate mimi, faito!! faito!! perasaan je nih... take times...


walaupon orang jepun ni susah paham tp part ni mmg zana touching gle~ tak sangka prangai cam budak tak cukup umo tp derang still care pasal zana seorang alien kat klas derang tu... uwa~ nak nanges!!! (ni klu ade lagu greeen 'kiseki' sure layan ni)

ps: tannin sensei zana sangat nsem, macam 'one piece'... yang pakai topi one piece tu...hehe~

Thursday, May 21, 2009

siksaan mental

...owh... mental menderita...
...mkn x lalu... tdo lena la plak... smp lm klas pon layan tdo lg...
...lam klas blaja x masuk... cakap sorang2...
...ati berdebar... macam2 pk... menyesal... bongok...
...13 ari lg zana kne tunggu...
...x penah rasa berdebar cmni... i put too high hopes on dis...
...tp zana xwat elok2... so skng zana harap tuhan buka ati interviewer tu...
...see wut they should really see... how much i strugle... how much i try soo hard...
...ya ALLAH, bantulah hambamu ini... tenangkn la hati nya...
...lancarkanlah ari2 nya... permudahkn lah setiap kerja nya...

mama ari2 call.. mama risau dgr anak dia susah ati.. zana da cuba yang terbaek, tp zana ngok ngek aritu.. skang yang zana mampu buat adalah berdoa.. mama pon doakan anaknya jugak kn? mama harap zana leh blaja smp master, tp mama, zana skang nak msk U pon dok tunggang tebalik lg.. adula.. be tuff zana!! zana boleh.. macam2 da zana laluikan? SABAR n DOA.. ALLAH maha penyayang..





+







ari2 klu makan ni je ok x? ahahaha~ onigiri sebijik ngn my fav mentos sebatang utk satu ari... (ni la akibat pale pening2... nak makan nasik tak lalu) adula~ down... m(_ _)m



bunge ni zana jumpe time on daway jalan nak balik asrama... lawa sangat tgk dia kembang... bila la ati zana nak berbunga2 kembang cam nih? huuh~

ps: my lab partner kouchi kun perasan dgn perubahan mood kat diri zana... dia pon cam riso tgk zana cam ni... sbb aneh... xpenah2 mood down truk gler smp nihonjin pon prasan... slalu dok gelak2 bising2 lam klas, kaco orang itu kaco orang ni... dia pesan soh lex2, jgn pk sngt... dia cakap tak bes tgk zana cam ni... nak usik pon tak smp ati katenye... umm...

waiting with hopes~

quick updates

1. baru dapat tau mama having baby but still baru 4 weeks!! doakan mama n baby sihat... mama jangan buat keja berat tau... really take good care dis time k...

2. sindrom malas masak kembali!! yey... arini sehari tdo macam org xde suami... klas pon ponteng 4 the 1st time!! myb sbb letih naik bus, sempit2 sakit blakang, pungkoq sume + tgh down... dalam bus da tdo, sampai toyama tdo then bangun kul 1 makan pstu tdo balik kul 4 smp kul 8.30... so skang da cerah bijik mata ni... saket perut, n pas ni komfem sakit kpale pusing2 lagi..

3. da abih sume interview dgn ati yang tak puas!! sngat2 tak puas!! me sucks the chance dat i've had... bodo!! pnat prepare, g jaoh2, abih duit sume.. badan letih2, ponteng klas but atlast rasa tak bes cam skang.. urgh!! tension n feeling haunted...

4. kesihatan not in good condition... tatau sbb ape tp rasanya sbb makan tak menentu n stress... b4 interview aritu, menderita 3 ari pale pusing2, tak leh tdo n cirit birit... tgk cermin badan da kurus... n ble timbang terkejut nya zana berat da tinggal 46.7kg... my god, dr 50kg sihat montel2, skang da ilang 4 kg lebih dalam masa 4 ari... (syok gak a, rasa kurus) tp saket watpe?

quick view time g interview

do anybody know betapa zana tak ske g tokyo!!! the kelam kabut things, naik bus sakit2 badan, serabut... but terpaksa sebab nak g ibaraki still kne jejak kaki kat tokyo then amik kreta api g ibaraki... zana naik bus dr toyama around 1120 malam n arrived kat shinjuku nishi guchi around 615 pagi... call ramadan n wait 4 him dkt odakyu nishi guchi... ramadan smp lm kul 7 lebey2 then ktorg grk g tokaidaigaku mae sbb nk g umah kawan ramadan lepak2 b4 gerak ibaraki... (noticed ramadan nye lovely kasut from awekz "the simpson custome by converse" jeles!!!)
sampai umah hafiz aka kawan ramadan around 8 pagi, breakfast n borak2... hafiz sangat cool n friendly... layan je zana yang bising pagi2 buta tu... the best thing about hafiz is toilet dia sangat bersih!!! no bau hancing2 like toilet umah laki2 lain... impresed!! syaza cakap nak nilai org kte can jugde dgn tgk toilet dia... good one hafiz!!! (clap2..) hafiz masak pon sedap!! dia masak ayam masak cili api for lunch!! another credit for him... zana letih2 naik bas terbabas tdo while hafiz n ramadan main winning n street fighter smp lompat2... feeling la katakan...
gerak dari umah hafiz around 2 ptg, rushed nak kejar kereta api tp sbb zana ngok ngek terlepas keretapi yang sepatutnya + tertinggal plak iphone kat umah hafiz...(jangan wat zana klam kabut, abis sume kat tangan zana campak n tak sedar!! sangat x cool ok!!) naik keretapi tukar 4 kali n again zana campak merata2 tiket keretapi sbb glabah nye pasal... takpe la, smp kat hitachitaga eki around 725 malam n tunggu jap syaza. bile sume da smp megat n azli dtg amik naik kreta mewah... wahahaha... then g makan kat coco... (tak ske coco!!) gambar muka sronok lebih da smp kat eki but act nerves tunggu sok!!

ni la kete yang amik n anta kitorang dari eki ke umah... bmw wut series zana tatau... but still bmw ok!! sape la tuan dia tak dapat di kenal pasti... nway thanx to azli yang datang amik n syazwan yang anta balik!! (dis pic syaza yang direct ok!! kononnya womanizer abess~)

muka lepas abis interview... b4 interview kelam kabut xsmpt nak snap pics!! zana sorg je yang tak pueh ati!! syaza n madan done great job!! (dpn umah adilah... best pic of the day!!)

impression lps interview... syaza feeling like angel dgn cahaya blessed dari kiri dia... zana 'i sucks my interview' pose... ramadan feeling great lps borak panjang ngn interviewer... huh"

tgh tuggu ramadan tukar baju... so zana n syaza do wut we should do with camera... can be best pic of the day, tp kne adit dulu!! (syaza, ko amik ni edit sendiri.. nnt tag ak kat fb ok!!)

on our way g dennys... treat ourselves ngn makanan yang sedap2 ntk lupakan kisah interview... but still smp skang zana tak leh lupa lagi!! wut should i do? dari umah msia studs jalan kaki ke da smp dennys tu n got uniclo also!! bes shopping ni...

ni adillah tuan umah zana n syaza tumpang tdo... smp2 je umah dilla zana dah rosakkan toilet dia.. shame of me... sory yek dilla... kitorg bising2, semak2 umah n habiskan beras... dilla nye masak kurma ayam best!! klu kitorg dapat ibadai ktorang janji ktorang masak sedap2 kasik dilla makan lak... hehe... (jeles tgk tv dilla yang besar!!) osewaninarimashita~ iro2 arigatou!!

ni lak megat iqbal tuan umah ramadan tdo... megat da banyak tolong zana n madan... dari gansyo smp la anta ktorang balik eki... otsukare!! megat gak yang buat breakfast nasi goreng pagi2 b4 ktorang g interview... nasik goreng terbaek!! ahaha~ thanx megat 4 everthing... (nice guy!! sape bekenan leh kontek zana k... nanti zana carik line... hikhik... tak rasa dia macam faizal tahir ke? huahuahua)

last but not least... kepada studs ibadai arigatou... kitorang tak sempat jumpa sume... credit to megat, adilla, azli, syazwan, kak akmal, kak siti... tu je yang zana sempat jumpa n ingat nama... ibadai best!! doakan kitorg dapat masuk ibadai k... zana sangat riso smp makan tak lalu... haunted ngn soklan interviewer yang zana tak leh jawab tu!!

nota kaki : 1) lain kali g interview jangan glabah walaupon org 1st... 2) jgn siap lame2 n glabah lagi smp tinggal sume barang, campak abih tiket keretapi, MENYUSAHKAN... 3) jangan hafal text inerview, nanti glabah ilang abih sume...

Friday, May 15, 2009

wish me luck kawan-kawan!!

uwa~
da nak dekat dah ngn ari interview untk masuk university!!! takuuut~
arini br smp slip exam... fuh!! wat gabra je... da la interview ari selasa...
ape pon zana sangat glabah, takot, tak tentu arah... tp nak wat ape tak tau la plak!!
ape pon ni detail nye:
date :19/5/2009
location : ibaraki university (ibadai)

zana harap sangat zana dapat masuk U ni... bukan sebab ape, maleh nak pk nak kne blaja nk g exam kat U lain plak... nasib baik masuk U ni dengan recomendation (suisen), so bleh skip part ujian bertulis, terus g interview... ibadai nak 7 orang je tau untuk mechanical eng, so harap2 zana salah sorg dlm list tu!! yang akan g same2 nnt adalah syaza n ramadan!! syaza untuk civil while ramadan mintak sama ngn zana... doakan kami smooth ari tu nanti n same2 berjaya masuk U tu!! AMIN~

stelah lama menunggu, akhirnya sampai gak!! patut nya sampai esok, tp sbb nak urgent paksa orang post office tu anta arini gak!! huahuahua

cube tgk btul2 no tu!! 5001 tu... maksudnya zana nanti akan jadi orang 1st yang kne interview!!! huaaaaaaa~

nak kne prepare sket ape nak cakap nnt!! bye...

Thursday, May 14, 2009

yuko chan

wah...wah...wah... meriah... meriah...
toyama da meriah,
penuh ngan hamster!!! huahuahua...
loq menambah satu lg hamster lepas kecewa hamster spesis Roborovski dah di borong oleh pai, tp ujung minggu ni da sampai yang baru (don`t mind)...Pai, lepas kehilangan luna (check entry sblm ni) dia dah naik hangin satu badan dan memborong pelbagai jenis hamster yang ade kat pet shop tu... dengan ini di ishtiharkan, Pai adalah pemilik hamster terbanyak di toyama!!! yey~ (clap22) kompem2 tak de sape mampu nak lawan... skang je da ade 10 hekor... (bleh cek kat kak dib's blog)... da tak sunyi lg da Pai pasni... jom2!! sape nak join da club??? hihi~

nway,
here is the story of my other pet called yuko chan...

name : yuko chan
type : Species M. auratus - Syrian Hamster (Fancy Hamster)
date of birth : middle of Feb
sex : female
hobbies : bite her own cage n fill her mouth full with tones of foods!!
date i bought her : 27/3/2009

y yuko chan? yuko chan nye name datang dari sorg awek seksi yang bernama yuko ogura. yuko ogura ni terkenal sebagai japanese idol (model ehem2)... tp jangan salah paham ok!! zana minat awek ni bukan sbb dia seksi n peeeeewit, tp sbb lagu dia dok asyik berkumandang lam baby bee (cd 1st album dia dapat free kutip kat syosen) n zana secara tak sengaja dah jatuh ati dgn lagu2 dia + cam comel gak dia sbnrnya....

yuko chan punya life same je ngn yuka chan so tak yah tulis banyak2 bende yang sama je... story best pasal yuko chan adelah yuko chan ni kire ex-gf luna a... smp la becinta kejap, tp last2 yuko chan yang jual mahal... hampeh!

yuko chan tak penah langsung gigit orang, dia sangat bersopan santun... tapi... yuko chan pernah mengakibatkan kaki rossie chan tempang!!! tp tu bukan salah yuko chan ok!! sume salah hagil... hagil jahat!! huahuahua... hamster yang lain spesis terutamanya berlainan saiz tak boleh dok sama2 ok... nanti derang gado n yang kecik tu akan kena buli n cepat mati... tp hagil yang nakal nih, tak bole tgk hamster2 ni aman damai... nak je dia laga2 kan... ape lagi, dia angkat yuko chan masuk lam cage rossie chan n then.... chit!!! chit!!! chit!!! bunyi gado2... sedar2 kaki rossie chan sbelah da tak leh gerak sbb kne gigit ngn yuko chan, bukan tu je, berdarah2 blakang rossie chan tu... astu hagil cakap yuko chan yang salah... see, skang sape yang salah?? ahahaha...

yuko chan ni ske berlari lam roda sebenarnya, dulu yuko chan pebah strugle lari lam roda kecik... melangut dia lari... sian tgk dia... tp skang dia da malas dah... awal2 je ha... last story, yuko chan penah escape dari cage dia susah gle nak tngkap balik!!! lari dok bawah sofa... adeh la~ tp yuko chan mmg hamster paling cute a... sbb colour dia yang rare dr yang lain n dah tak de lg kat pet shop tu!! hihi.. astu orang slalu cakap dia cute la, comel la, yasashi sou la, sian kat yuka chan... sbb tu yuka chan mluat kat yuko chan tu... ahahaha...

video

SEBELUM... lawok pon ade, kesian pon ade... ni time yuko chan baru lps kne asingkan ngn yuka chan n time ni terbeli sangkar kecik kat yuko chan... gomenne!!

SELEPAS... kejap je yuko chan ni rajin berlari, nk mintak tukar umah br la katakan..


so, jom usha aksi yuko chan plak!!


...aksi2 bajet cute yuko chan...

...yuko chan pon keje tdo kt cni jugak!!...

...ni la umah yuko chan... same je ngn yuka chan, pink!! (sebab dia girl ok)

...tp, interior lain ok... kiri skali tu shower, then toilet , next katil. kt depan tu tv ye!!...

...ni la sepatutnya gambar yuka chan ngn yuko chan... bebaik camnih kan bagus...

Wednesday, May 13, 2009

I've been tagged by ILA

owh, kene tembak ngn ila lak.... eh ila, zana nye utang bile mau bayar da? walaupon arini ari yang sangat pnat, hutang mesti mau bayar...

*senaraikan 5 hadiah yg anda impikan
1. nak kete sebijik lg!! skyline 35 bleh??
2. tiket kapal terbang, melancong kemana2 tmpt yang zana rasa nak g (setiap kali cuti)
3. desktop n laptop apple (Imac + macbook)
4. rumah besar yang ade swimming pool, wayang n game center kt dalam... bole x?
5. bikini victoria secret... peeergh!!

*alasan terhadap pilihan tersebut
1. da dapat baby bee yang cute, nak lak kete macho!! huahuahua...
2. klu terasa nak balik msia tak yah susah2 lg... melancong ke msia a~ lalala
3. da lama gle usha kat kdai, tenet... seyes nak gile2!! klu da ade duit da angkat da...
4. nanti bile ade umah tu, tak yah g jauh2 nak berhibur... dok dalam umah je panggil kawan2... + slalu tgk lam cite omputih yang dalam umah derang ade swimming pool... cambes je!!
5. owh, jeles tgk model victoria secret pakai...

*5 impresi terhadap org yg diminati..
1. slalu usha lelame...
2. ambik tau sume bende dia buat... owh, stalker nya zana ni...
3. stat borak2 hal peribadi...
4. try jd lain dr yang lain depan dia... bg dia senang ingat sket kat zana nih...
5. owh, stat melaram nak bagi nampak comel or cun... huahuahua...

*5 perkara hebat pernah dilakukan..
1. lari dari rumah 3 ari 2 malam smp kne tngkap polis!! (jgn buat k kawan2, tak hebat pon)
2. tak tdo langsung 2ari time camping smp hampir pengsan time skolah menengah..
3. penah patahkan besi pemegang pintu kat dorm C02 kat saina dulu dgn sekali hentap je... pas tu meleleh2 darah sebab luka dalam gile kat jari... (ni bongok ok, bukan hebat)
4. puasa + makan ubat kurus (street cirit birit satu ari) + joging pusing saina 10 round (dr pak guard smp quaters guru) sminggu berturut2, sebab nak kurus nye pasal... nak kurangkan berat badan sbb nk tournament taekwondo time tuh!!
5. lari 1500meter smbil cirit dlm suar time hari sukan skolah waktu form 1... eeew~ tp still dpt top 5 ok!! sbb minum coke n tak makan ape2 b4 lari = da kne gastrik skang...
(sume keje bangang je nih)

*5 perkara yang tidak disukai
1. tgh down pastu ade orang marah2...
2. pickels
3. cuci bahagian bawah cermin tingkap... ala skolah rendah n menengah punya tingkap klas tu... ngilu gile ok!!
4. kilat n guruh
5. time ujan stokin basah... yucks!!

*5 org yg nak di tag
1. syaza (lgi)
2. zoi
3. kak dib
4. ulya
5. ecah

Tuesday, May 12, 2009

I've been tagged by YAYA

uh uh... 1st time kne tag, rase cam kne tembak je... ahahaha... smangat2!!
A. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
...kembong dgn ketas2 dan card2 yg x berguna...

...da koyak rabak kat tepi2 dok menyumbat card je keje...


B. Introduce your purse brand, price & where you buy.

brand billabong, tp jangan salah anggap ok... ni zana dapat hadiah sbb msk satu pertandingan kat the curve time hitz.fm buat party kat billabong nye kedai 4 taun lalu (da lama da)... zana mmg gle pertandingan jenis2 cm tu... mmg g the curve semata2 nak join party tu!! n the best thing is, zana mng 1st prize dalam main game yang derang buat time tu... game dia adalah amik je ape2 barang kat dalam kedai tu dalam masa terpantas n tepat dgn limit harga yang derang tetapkan... bydaway, bila orang kaki shopping cam zana join, komfem2 la mng!! ahahaha... n the prize was goodies from billabong yang bernilai rm1 ribu!! yea.. purse ni la salah satunya..


C. Take out whatever its inside your purse.

(dari atas kiri) certificate of alien registration aka alien card!! lesen memandu japan, kad plajar lama n baru, kad keahlian club umno japan, kad keahlian MSAJ


card bank dimana JPA mskkn schlr, my visa n mastercard + etc card (fuction dia same cam tag kat msia)

the only malaysia thing yang zana ltk lam purse ni, my lesen... ic zana sorok beg lain... huahuahua then purse nye brand card n the key to my heart... ececece~


kad hospital 2 ketul, taspo (tak gne ok!! nak nmpk macho je), card yang zana malas nak terangkan n my lovely hard rock cafe membership card... ow yea!!


point card yang bersepah2, membuktikan zana kaki shopping!! card musashi tu khas buat mmbeli barang pets, media cafe popeye + aprecio + round1 is for internet cafe n tmpt bermain, eneos = kasik harga minyak murah sket... bajet but boros!! dats me ok~


lagi2 point card, kupon makanan murah dan lain2... tu la keje zana, tak shopping sure makan... ne tak abih duit?

ni je la duit lam purse skang.. cam ne nak g ibaraki nih?? adeh'

D. Tagged other 7 persons.

syaza, kak dib, zoi, ila(lagi), ecah, chan, joyce!! huahuahua... tembak2!!


E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

yaya nye purse lawa sbb aidil yang kasik... hahaha... mesti yaya tdo pon pluk purse tu... simple but elegan, sama macam tuan punya purse tuh... same la kite, tak penah bli purse sendiri, keje mengepow beg duit org je, tak pun tunggu purse turun dari langit... ngehngeh... tp zana tak minat sangat beg duit panjang, nak jugak yang lipat... abih kedut2 duit... nway yaya, thanx for tagging me dear~