Followers

Sunday, September 26, 2010

i love muvie!!

owh, rindu zaman muda remaja.. pas klas naik tren g klcc layan wayang.. weekend je marathon 3 4 wayang satu hari.. sebut ja wayang apa ada kat panggung, suma zana dah tgk :) sebab tu la salah satu benda yang zana suka sangat bila balik malaya ni, mestila tgk muvie.. murah pon murah.. banyak muvie utk dipilih.. tidak dialih bahasa.. BOLEH TGK MUVIE SAMBIL MAKAN HOTDOG!! yes, i loike~ zana mmg hantu wayang, sampai kan hantu2 dalam wayang tu pon serender lari lintang pukang tertinggal selipar derang kalau nampak zana bli tiket wayang.. oke, tpu.. (eh, hantu ade kaki ke?) kalau nak dibandingkan ngn jepun, satu muvie dah dekat rm60.. gold class kat malaya pon satu muvie baru rm40 tau!! cekik darah punya jepun.. seat sempit sket (kalau xsalah la).. bla bla bla

suka tgk muvie la konon, tapi dalam masa 2bulan ni baru 7 muvie sempat tgk.. sedeyh :( bz ah.. mana nak jaga anak, mana nak layan suami lagi.. nak teman mak mertua pegi facial muka lagi.. teeeeeeet.... (*brangan* lalalalalalala~) nway, tiada spoiler untuk mana2 muvie di bawah.. dun worry :)

1) INCEPTION
-30jul, 955pm tgvOU-
berdarahhidungkutgkleonardodicaprioyanghensemtu

zana suuuuuuka sangat ngn leonardo dicaprio ni.. kalau dia nak amik zana wat bini no3 pon xkesah.. hari2 makan2 penampar bini dia.. lalalalalala~ kenapa zana suka sangat dia ni? adakah sebab dia pernah melukis potret bogel kate winslet lalu zana pon berangan potret bogelku juga akan dilukis oleh beliau? teheeee *gatai* no no no (0-0)/ beliau xpernah fail buat zana menangis mahupon di kala malam mengigau2 kan beliau selepas tgk beliau berlakon.. ishk..ishk.. suma cita dia berlakon setakat ni boleh blah lagi la.. xmerapu sngat.. balik ni nak donlod tgk lagi skali ah!! buat sesape yang xsempat tgk, cepat2 tgk ol or donlod.. oke, saya berlanun di blog.. encik polis jangan tangkap saya :( haih, p bli cd ori la weyh :p
review : xsusah pon nak faham.. cite ni dah buat zana duduk mencangkung atas seat wayang.. sebab berdebar sangat!! perasaan time tu macam ni, "cepat la! cepat la! nanti xsempat!!" got it?? thanx mr idris n his lovely sis..

2) THE SORCERER'S APPRENTICE
-31jul, 930pm gscleisuremallcheras-
laguonerepublictuwatlagutemaweddingzananantiokx?

yes, sudah tahu encik nicolas cage mmg suka berlakon crita merapu!! dah kecewa ngan dia pas dia berlakon cita ghost rider tu.. tapi sebab kali ni nak tgk sangat wayang tanpa mengira cerita, di samping membawa budak bawah umo, zana pilih crita ringan2.. tapikan sumpah klaka kowt cita ni.. zana ngn adik zana keje gelak je.. satu wayang gelak beramai2.. harmoni kan malaya? kalau kat jepun, kompem obvious dgr zana sorang je yang gelak.. ape derang gelak dalam hati kot.. xpon simpan balik gelak kat rumah mungkin.. hmmm..
review : ape da hero muka jambu nak buat macho lawan orang jahat.. sumpah chomey!! suka tgk magic2 merapu dan lawak2 spontan or nak nonton sama family? tgk la cita ni~ tgk skali sudah.. dua kali da xbes kowt.. ngeeeee
thanx to faiz, my brother yang bawak kami sesat xreti balik umah :p
3) RESIDENT EVIL AFTERLIFE
-15sept, 945pm bigcinemasASmall-
betapakuharapkumachomacammillani

millah, millah.. mmg la kau nampak macho kalau zombie tu time jauh dgn kau, dia lari punya laju kalah watson nyambek, bila dah dekat main gagau2 tangan je.. tgk cite ni mmg tringat cite zombie kampung pisang.. "makan otak, makan otak" hahahahaha.. tatau apsal.. mmg pasni kne resign tgk cite zombie kot.. dah xde feeling dah, suma benda zana nak komplen pasal zombie ni, myb sebab dah besar suma nak fikir logik.. baget la kau zana!! ikut ranking muvie kat malaya, cite ni no1, kes tu time zana g tgk ritu, nuuuu seat paling depan.. kuar wayang kepala da teleng.. ikut hati nak bentang comferter je kat depan tu.. alang2 kat depan, layan muvie baring2 baru feel.. weeeeee :p
review : kalau nak rasa feel dan berbaloi tgk cite ni, mesti tgk dalam 3D.. kalau tak sia2 je la.. loq staq ni koman, bukan nak ade 3D.. duit upgrade wayang tu p buat air pancut berirama.. pastu xkasik orang dok dekat2 amik gambar.. waklu!! *lari tajuk* muvie ni xmeleret sbb zana rasa macam panjang semacam je cita dia.. kejap2 ade zombie, kejap2 ade zombie.. myb sebab dia adaptasi dari game, so dont expect much la.. 1st lawan zombie2 kecik, pastu last mesti jumpa ketua zombie yang bunuh pon xmati2.. lebih kurang camtu la.. ending pun hampeh :(
thanx encik farhan, walaupon kita dua teleng kepala balik umah ritu..

4) DEVIL
-20sept, 600pm gscOU-
pasninaikliftsilabagisalam

kwang kwang kwang.. ingat kan ape la cite ni.. sbb langsung xtgk review kat mana2.. +xde sape2 cakap apa2 pasal muvie ni.. so xtau nak wat persediaan zahir dan batin macam mana.. nak happy2 ka, nak buat cool ka, nak excited ka.. kompius!! nah hambik kau, berkali2 zana kena heart attack.. dah mmg jenis kuat terkejut or melatah.. mmg bahan dia la.. kalau makan popcorn tu mmg popcorn tu dah berselerak atas lantai.. kompem makcik pokcik cleaner maki hamun dalam 4 5 kilo malam tu.. pssst, kalau nak manja2 ngn boipren/gepren, pujuk la si dia tgk cite ni.. ada chan buat wayang!! wakakakakaka
review : ini bukan crita hantu.. ini cerita syaiton nirrojim!! perempuan mengandung, atuk2 nenek2 sakit jantung xdigalakkan ye.. kalau tanak takut, sila tutup telinga dan nyanyi lagu raya anuar zain ngn elina tu kuat2.. kompem makan penyepak!! teeheee.. syaitan pun pandai menghukum weyh.. dia kacau orang jahat je, yang baik2 dia xpandang pon.. sape rasa die jahat, p bertaubat lekaih~ xbes pon, dah tgk kompem takmo tgk dah
thanx mr idris kerana berjaya menakutkan diri sendiri.. hakhakhak

5) PIRANHA
-22sept, 930pm gscOU-
kurasamacamnakberbikiniditepipantailalalalalala

piranha ni sbnarnya comel weyh.. zana pnah tgk orang jual kat jepun.. lek je jual dalan akuarium.. sekali pandang tatau pun tu piranha.. myb sebab dia baby lagi kot.. tapi takkan la kecik2 comey je, bila besar hodoh yang amat? tgk zana, kecik2 comey, besar2 semakin comel saye.. teeeeeet!! *muntah hijau* owh, dapat idea.. balik jepun nak bli ah ikan piranha ni.. bela bagi besar.. pasni sindiket2 pembunuhan yang cuba menghapuskan bukti pembunuhan, sila kontek saya.. satu orang saya kasik offer rm2ribu.. member2 kasik kurang rm200 ah.. oke? miahahahahaha
review : buat penggemar2 model baju mandi, anda boleh melayan feel ramai2 dalam wayang!! awek mantap2, goyang takmo kalah!! jejaka2 six pack sesaja yang disajikan.. mmg berdarah hidung tap tap menitik2 atas lantai.. tp, ku sangka kan panas hingga ke petang, rupanya hujan pukul 12 tghari.. baru lepas lap hidung yang berdarah ngn tisu, zana ngn kawan2 mula muntah hijau!! omaigod, habis awek2, pakwe2 howt tadi mati ngeri camtu je.. sumpah geli weyh!! sumpah geli!! seb bek, zana bukan tgk yang 3D, kalau x mmg demam panas sminggu mungkin.. muvie ini tiada motif lain, melainkan kesexyian dan kengerian.. titik!! ending macam haktuih!
thanx erny ngn kakfa.. berpeluk kita tgk muvie ni.. mana tiket wayang? sapa pegang?

6) STEP UP 3D
-25sept, 300pm gscmid-
rasanakmenaritiangdenganrickmalambri

laaaaaaama zana simpan hajat nak tgk cita ni.. kalau x3D bek takyah.. seb bek ada lagi.. kalau mati pasni pon mesti mata boleh tutup sebab impian dah tercapai.. oke, xlawak!! rick malambri nyaris2 buat zana mintak cerai ngan leonardo dicaprio.. malam2 boleh ku main2 six pack dia sambil nyanyi lagu ur body is wonderland.. lalalalalala~ rupanya spek 3D dah lawa skang.. nyaris2 tertukar ngn rayban zana.. tpu!! yes, saya tiada rayban untuk berlagak!! hahahaha
review : sapa yang suka music n dance mmg akan fall in love ngan cita ni.. berjaya buat kaki ku bergerak2 mengikut rentak.. ni yang rasa balik jepun nak amik klas hiphop dance ni.. yuran dia, nundia bleh buat braces kat malaya.. sevani tu rasa nak cubit2 pipi dia.. chomey sangat!! macam2 cita dance battle sebelum ni, xbanyak beza.. slalu hampakan zana ngan step penyudah yang xbes.. punya simpan konon step tu paling dewa, skali xdak la power sangat.. step2 len lagi melekat di hati.. or myb zana yang xreti kot~
thanx eli blanja makan hotdoq sedap :)

7) MAGIKA
-25sept, 530pm gscmid-
kugelitengokmawijadibadangnyanyifeeling2

salah satunya filem melayu yang memanggil2 zana g tgk.. padahal peratus nak g tgk tu dah kurang 30% lepas tau mawi jadi hero.. yucks!! tatau la asal anti btul ngan mawi ni.. bila tgk jadi geli2.. sory ah fan mawiworld!! wa tanak cari gadoh k.. titik! lupa plak muvie ni muvie musikal.. punya la penuh ngan nyanyian harmoni sampai pakwe seblah zana tu dok nyanyi2 kat awek dia time wayang.. haiyo!! ku tau korang romantik, tapi kau balik nyanyi lam kereta la.. *tergelak sorang2 bila teringat* dah lama x tgk filem melayu.. senyum sorang2 sepanjang muvie :)
review : boleh kata adaptasi dari cite alice in wonderland.. but malay version.. bila lagi korang nak tgk mahsuri, puteri gunung ledang, hang tuah, badang dan sebagainya.. mungkin orang akan kutuk pengarah melayu xde idea, tapi zana bagi tabik spring la kat edry.. crita ni xde la merapu macam crita prof madya pebenda tatau nama dia.. boleh tgk ngan family.. pelakon pun yang top2 dia amik.. comel2 ja suma bawak karekter masing2! suka tgk ziana zain berlakon.. tahniah mawi, kau berjaya buat bulu roma ku meremang tgk kau.. hahahaha cepat suma g tgk!! rugi wo~ bes dari cerita kl drift or remp it tu.. bluek (rasa macam nak tgk lagi)
thanx eli skali lagi melayan marathon muvie ku.. *hugs*

panjang sudah entry ni.. mluat aku tgk.. nway, thanx to erny, eli, idris, farhan sebab blanja muvie dan makanan2nya.. hikhik!! sok rasa nak tgk going the distance kat klcc, tapi tgk sorang2 buat hapa.. satg ku jeles tgk kapel lek peluk2 manja.. menci!!

2 comments:

armouris said...

info tentang hidung berdarah di SIHAT SELALU - Hidung Berdarah

marumaruchan said...

olorgh~
memain pun tak boleh armouris ni..
kalau berdarah betul2, kompem2 da balik nanges2 kat mak..
ngeeeee

thanx for sharing!! :)